یکی از مشکلات رایج در مناطق شهری و صنعتی وجود صداهای مزاحم است. صدای ناشی از خودروها و حتی مکالمه بین افراد میتواند آرامش ساکنین داخل ساختمانها را از بین ببرد.
وجود این صداها هم سلامت افراد را تهدید میکند و هم روی تمرکز و کارآیی تاثیر منفی دارد. هیچ راهی برای جلوگیری از ایجاد این صداها وجود ندارد. اما راهکارهایی وجود دارد که میتوانند به کاهش اثرات این صداها کمک کنند.
در حال حاضر، در ساختمانهای مختلف مصالحی بکار میروند که تا حدی از ورود سر و صدا به داخل ساختمانها جلوگیری میکنند. همچنین از عایقهایی به نام عایق صوتی آکوستیک استفاده میشود که کار آن جذب امواج صوتی فضاهای داخلی و جلوگیری از انعکاس آنها است.
عایق بندی صوتی در ساختمان ها رفاه و آسایش را برای ساکنین به ارمغان میآورند و یکی از نیازهای ضروری دنیای امروز به شمار میروند.
از عایق بندی صوتی در چه قسمتهایی استفاده میشود؟
دیوارها:
عایق های صوتی در دیوار از انتقال صداها از یک محیط به محیط دیگر جلوگیری میکنند. این عایقها مانع ورود صداهای موجود در خیابان و همچنین سر و صدای همسایهها به داخل ساختمان میشوند.
استفاده از عایق صوتی دیوار در استودیوها و مکانهای ضبط صدا بسیار رایج است. یکی از بهترین متریالها که میتوان از آن برای عایق بندی صوتی استفاده کرد، پشم سنگ است.
سقف:
سقف ساختمان یکی از قسمتهایی است که برای در امان ماندن از سر و صدا باید به عایقکاری آن توجه شود. متریالی که برای سقف استفاده میشود باید از چگالی بالایی برخوردار باشد.
قبل از نصب عایق صوتی سقف باید جنس سقف ساختمان مشخص شود. نوع صداها و قسمتهایی از ساختمان که این صداها بیشتر در آن مناطق شنیده میشود شناسایی شود. پاسخی که به این سوالات داده میشود به انتخاب بهترین عایق کمک میکند.

کف:
از عایقهای کف میتوان در حین مراحل ساخت ساختمان، بعد از اجرای کف یا به صورت روکار استفاده کرد. عایق بندی بعد از اجرای کف به دو روش انجام میشود. در روش اول که پرهزینه است کف تخریب و عایق بندی صوتی انجام میشود. اما در روش دوم عایق روی کفپوش موجود قرار میگیرد. سپس یک کفپوش دیگر روی آن نصب میشود.
برای عایق بندی کف ساختمان میتوان از عایق صوتی روکار کف و کفپوش عایق صوت هم استفاده کرد. معمولاً این عایقها در مقایسه با سایر عایقها قیمت بالاتری دارند.
انواع عایق های صوتی کدامند؟
پشم سنگ:
یک عایق صوتی و حرارتی است. از بازالت که نوعی سنگ آذرین است ساخته میشود. دوام و طول عمر بالایی دارد و هدایت الکتریکی آن صفر است. همچنین به علت سبک بودن بار زیادی روی ساختمان وارد نمیکند.
پشم سنگ ضد حریق و ضد آلرژی است و در ساخت آن از مواد شیمیایی استفاده نمیشود. به همین دلیل، برای انسان بیضرر است و یکی از بهترین عایق های صوتی به شمار میرود.
پشم شیشه:
یکی از قدیمیترین متریالی است که برای عایق بندی صوتی استفاده میشود. با ذوب کردن شیشه و تبدیل آن به الیاف ریز دانه تولید میشود. ساختار پشم شیشه به صورتی است که هوا درون آن حبس میشود. این ویژگی آن را به یک عایق آکوستیک تبدیل کرده است.
پشم شیشه از هدر رفتن انرژی هم جلوگیری میکند و موجب کاهش مصرف انرژی میشود. از این محصول برای عایق کاری دیوارها، سقف، مخازن و سولهها استفاده میشود.
پلی یورتان:
یکی از محصولاتی که برای عایق بندی صوتی در ساختمان استفاده میشود، پلی یورتان است. پلی یورتان که به وفور در صنعت ساختمان استفاده میشود از دو ماده ایزوسیانات و پلی ال تشکیل میشود. اسپری فوم پلی یورتان به عنوان یک عایق آکوستیک مانع ورود سر و صدا به داخل ساختمان میشود.

فوم ایکس پی اس (XPS):
یکی از مصالح چند منظوره است که علاوه بر صوت عایق حرارت و رطوبت هم به شمار میرود. XPS سبک است، ضخامت کمی دارد و بار اضافه به ساختمان تحمیل نمیکند. علیرغم ضخامت کم از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است.
این محصول به مرور زمان تجزیه نمیشود و قارچها و باکتریها امکان رشد روی آن را ندارند. برش آسان، قابل شستشو بودن، عدم ایجاد حساسیت و حمل و نقل آسان XPS را به یک گزینه مناسب برای جلوگیری از انتقال صداها تبدیل کرده است.
یونولیت:
انواع یونولیتها عایق صوت، حرارت و رطوبت هستند. هر چقدر تراکم بالاتری داشته باشند در جذب صداهای محیط بهتر عمل میکنند.
از یونولیتهای ورقهای و مکعبی شکل برای مکانهایی مثل موتورخانه که میزان سر و صدا زیاد است، استفاده میکنند. این نوع عایقها از جنس پلی استایرن هستند و در زمان سفتکاری در ساختمان نصب میشوند. استفاده از یونولیت مقرون به صرفه است و از آن میتوان در سقف و دیوار استفاده کرد.
فوم ریباند:
یکی از محصولاتی که برای عایق بندی صوتی استفاده میشود، فوم ریباند است. برای ساخت این عایق صوتی ابتدا ضایعات فوم پلی یورتان جمعآوری و دستهبندی میشوند. سپس این ضایعات خرد شده و با چسب مخلوط میشوند. بعد از متراکم کردن این مخلوط و پخت آن، فوم را به ابعاد مورد نظر برش میدهند. کیفیت مواد اولیه، کیفیت چسب و میزان تراکم روی کیفیت فوم ریباند تاثیر دارد.
فوم شانه تخممرغی:
یک نوع فوم اسفنجی است که از آن در سقف و دیوار استفاده میشود. یکی از کاربردهای فوم شانه تخممرغی در مکانهایی است که به ضبط صدا اختصاص دارند. زیرا این فوم میتواند صداهای با فرکانس بالا را جذب کند و مانع بازگشت صدا شود.
این عایق صوتی به راحتی نصب میشود، سبک است و قیمت مناسبی دارد. ساختار سلولی آن به شکلی است که این فوم را به یک عایق حرارتی هم تبدیل کرده است. فوم شانه تخممرغی به علت داشتن چسب روی انواع سطوح قابل استفاده است.
تیم رایاکو میتواند رنگ آمیزی نمای ساختمان شما را با بهترین کیفیت انجام دهد، تنها کافیست با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید