سرامیک یک نوع کاشی است که از آن به عنوان پوشش برای کف یا دیوارها استفاده میشود. واژه سرامیک از کلمه یونانی keramos به معنای سفالینه یا شی پخته شده، مشتق شده است. سرامیک به طور اتفاقی توسط انسانهای اولیه کشف شده است. در آن زمان از گل و خشتهای گلی برای ساخت بناهای مختلف استفاده میشده و انسان به صورت تصادفی گل را در مقابل حرارت قرار داده و متوجه افزایش استحکام آن شده است.
امروزه سرامیکها از نظر نوع لعابی که روی آنها قرار دارد یا پرداخت شدن سطح به دو مدل سرامیک مات و سرامیک براق تقسیم میشوند. این دو نوع محصول از نظر ظاهر و تاثیری که روی فضای خانه دارند، با هم متفاوت هستند. به همین دلیل، باید قبل از انتخاب نهایی و اقدام به خرید از خصوصیات آنها آگاه شوید. سرامیک نمای بیرون ساختمان نیز از دیگر کاربردهای سرامیک در صنعت ساختمان سازی است. اگر میخواهید در مورد این دو مدل سرامیک و مزایا و معایب هر کدام از آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید، این مطلب را از دست ندهید.
به نوار سنگی یا چوبی که پای دیوار نصب میشود و در سرتاسر اتاق مشاهده میشود، قرنیز گفته میشود. به عبارت دیگر، قرنیز در محل تلاقی دیوار و کف اتاق قرار میگیرداز این محصول برای کف آشپزخانه، حمام و ورودی ساختمانها استفاده میشود. چون به دلیل مات بودن، گرد و غبار و آلودگیهای ناشی از رفت و آمد را به خوبی پنهان میکند.
• نیاز به نظافت و نگهداری کمتر: گرد و غبار و لکههای روی سرامیک مات در مقایسه با مدل براق کمتر به چشم میآید. به همین دلیل، نوع مات این محصول به نظافت کمتری نیاز دارد. علاوه بر این، هنگامی که آن را تمیز میکنید، نیاز نیست دقت زیادی به خرج دهید. این موضوع کفپوش مات را به گزینه مناسبی برای سرویس بهداشتی و اتاق پذیرایی تبدیل کرده است.
• لغزنده نبودن: تقریبا همه سرامیکها در صورت خیس شدن میتوانند لغزنده باشند. اما در حالت عادی سرامیک مات در مقایسه با مدل براق این محصول لغزندگی کمتری دارد. بنابراین اگر نگران سر خوردن خود یا فرشهایتان هستید، بهتر است از مدلهای مات استفاده کنید.
• ظاهر زیبا و شیک: اگر به دنبال یک فضای ساده و شیک هستید بهتر است از کفپوش مات استفاده کنید. انواع مختلفی از سرامیک مات با طرح چوب، سنگ و سیمان وجود دارد که به ایجاد فضاهای اصیل و طبیعی کمک میکنند. سرامیکهای دارای رنگهای تیره و خنثی برای فضاهای آرام و فضاهای مخصوص مطالعه مناسب هستند.
• نظافت سخت و دشوار: کفپوش مات بر خلاف سرامیک براق آلودگیها و لکهها را بهتر پنهان میکند و به همین دلیل به نظافت منظم و دورهای نیاز ندارد. اما تمیز کردن آن در مقایسه با نوع براق به مراتب سختتر است.
• کوچکتر نشان دادن فضا: این محصول به دلیل مات بودن نور را کمتر بازتاب میدهد و در نتیجه نمیتواند فضا را بزرگتر نشان دهد. بنابراین، بهتر است از کفپوشهای مات برای اتاقها و سالنهای کوچک و کم نور استفاده نشود.

سه نوع کفپوش براق سرامیکی وجود دارد که عبارتند از:
• سرامیک براق معمولی یا پرسلان: بیشتر برای کف ساختمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا قیمت سرامیک پرسلان نسبت به سایر مدلهای این دسته کمتر است.
• سرامیک پولیش: پولیش فقط روی سرامیک پرسلانی و گرانیتی اجرا میشود. این مدل سرامیک از مدل قبل براقتر است.
• سرامیک سوپر پولیش: این محصول که بسیار لغزنده است بیشتر در محیطهای بزرگ بکار میرود. سرامیک سوپر پولیش در مقایسه با دو محصول قبلی سختتر بوده و از مقاومت بیشتری در برابر سایش برخوردار است.
• نظافت راحت: این نوع سرامیک به دلیل طبیعت لغزندهای که دارد به راحتی تمیز میشود.
• بزرگتر نشان دادن محیط: مدل براق این محصول نور را بازتاب داده و در فضا پخش میکند. به همین دلیل، باعث میشود فضاهای کوچک بزرگتر از اندازه واقعی خود به نظر برسند.
• افزایش روشنایی: کفپوش براق به خصوص سرامیک براق سفید محیط را پرنور و روشن نشان میدهند. بنابراین، برای استفاده در محیطها کم نور گزینه مناسبی محسوب میشوند. هر چقدر رنگ انتخاب شده روشنتر باشد، فضا پرنورتر به نظر میرسد.
• لوکس نشان دادن فضا: به دلیل بازتاب نور باعث میشود خانه لوکستر به نظر برسد. اگر بخش زیادی از فضا خالی از فرش است، استفاده از کفپوشهای براق زیبایی دکوراسیون خانه شما را بیشتر میکند.
• لکهپذیری بالا: این محصول به دلیل براق بودن گرد و غبار و لکههای ناشی از اثر انگشت یا رد پا را به سادگی نشان میدهد. بنابراین، به رسیدگی بیشتری نیاز داشته و باید به طور منظم تمیز شود. هر چقدر کفپوش براقتر باشد، آلودگیهای موجود در سطح آن بیشتر مشخص میشوند.
• لغزنده بودن: سطح صاف و براق این سرامیک باعث افزایش لغزندگی آن به خصوص در محیطهای مرطوب شده است. بنابراین، از سرامیک براق برای فضاهایی که امکان خیس شدن آنها وجود دارد مثل حمام یا آشپزخانه استفاده نکنید.
• درخشش نامتعارف: این نوع سرامیکها به دلیل درخشش زیادی که دارند برای بعضی فضاها مناسب نیستند. به عنوان مثال، در فضاهایی که تمرکز در آنها مهم است مثل سالنهای مطالعه، باعث مزاحمت و حواس پرتی میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید