هنگام تعویض شیشههای درب و پنجره محل سکونت یا محل کار، با گزینههای زیادی روبرو میشوید. شیشه سکوریت یکی از محصولاتی است که میتوانید برای درب و پنجره استفاده کنید. این شیشه بسیار سخت و محکم است و در صورت شکستن به قطعاتی تبدیل میشود که قابلیت بریدن ندارند. میزان مقاومت این محصول در مقایسه با شیشه خام با ضخامت یکسان، پنج برابر بیشتر است. با ما همراه باشید تا در این نوشتار با مزایای استفاده از شیشه سکوریت بیشتر آشنا شوید.
به فرآیند مقاومسازی شیشه در کارخانه سکوریت کردن و به محصول تولید شده شیشه سکوریت گفته میشود. شیشه سکوریت، محصولی است که به کمک فرآیندهای مکانیکی حرارتی، گرم و سرد شده و به همین دلیل از مقاومت بالایی برخوردار است. به این نوع شیشه، شیشه میرال یا نشکن هم گفته میشود.
برای ساخت شیشه سکوریت از عملیات شوک حرارتی استفاده میشود. به همین دلیل، این محصول در مقایسه با شیشه معمولی سه تا هفت برابر مقاومتر است. همین مقاومت بالا باعث شده که از آن در صنایع مختلف استفاده شود. شیشه سکوریت در صنعت ساختمان و همچنین صنایع اتومبیلسازی و مبلمانسازی کاربرد دارد. برای شیشه عقب خودروها و روی سطح میزهای ناهارخوری از این محصول استفاده میشود.
شیشههای لمینت و پیرکس شباهت زیادی به این محصول دارند. اما به دلایل مختلف استفاده شیشه سکوریت ارجحیت دارد. چون در مقایسه با سایر محصولات قیمت مناسبتر دارد. از طرف دیگر، نصب آن راحتتر است.

برای ساخت این محصول، ابتدا شیشه خام را به اندازه مورد نظر برش میدهند. در کارخانهها از دستگاهی به نام CNC برای برش شیشه استفاده میشود.
سپس شیشه را به شکل افقی داخل کوره قرار میدهند. در این مرحله، به شیشه حرارت داده شده و دمای کوره به طور ناگهانی به 650 تا 700 درجه سانتیگراد میرسد. برای این کار از دو نوع کوره کانوکشن و المنتال استفاده میشود.
در مرحله بعد، شیشه نرم شده به داخل قالب ریخته میشود. سپس به دو سمت آن بادی میوزد که باعث خنک شدن سریع آن میشود. سطح بیرونی شیشه در مقایسه با سطح داخلی آن زودتر خنک میشود. این موضوع به استحکام شیشه سکوریت منجر میشود.
اگر مراحل فوق به صورت ناقص انجام شود، مقاومت شیشه سکوریت تولید شده به اندازه کافی بالا نیست. در نتیجه، هنگام خرید آن باید به این نکته توجه کنید که محصولات موجود در بازار از نظر کیفیت با هم تفاوت دارند.
- از مزایای شیشه سکوریت میتوان به ایمنی بالاتر آن در مقایسه با شیشه معمولی اشاره کرد. زمانی که به شیشه سکوریت ضربهای وارد میشود، به جای اینکه به تکههای تیز و برنده تبدیل شود به صورت پودر فرو میریزد. به همین دلیل، خرد شدن آن خطر کمتری دارد و باعث آسیب کسی نمیشود. از این محصول در مکانهایی که تامین ایمنی در اولویت است، استفاده میشود. از این مکانها میتوان به نمای ساختمانها و فضاهای داخلی اماکن عمومی اشاره کرد. معمولا در نما از شیشه نمای رفلکس مناسب استفاده میشود. شیشههای معمولی رفلکس خیلی ایمن نیستند. بنابراین، بهتر است به جای آنها از شیشه سکوریت رفلکس 6 میل استفاده کرد.
- یکی از مزایای استفاده از شیشه سکوریت مقاومت زیاد آن در برابر شوک حرارتی و سرد و گرم شدن است. برف، باران، طوفان، تابش نور خورشید و همچنین سرما یا گرمای مداوم به این محصول آسیب نمیزند. به همین دلیل، برای استفاده از نمای بیرونی مناسب است. شیشه سکوریت تا 300 درجه و شیشه معمولی تا 60 درجه سانتیگراد حرارت را تحمل میکنند.
- امروزه شیشه سکوریت در طرحها و رنگهای مختلف تولید میشود. این محصول در رنگهای مختلف و به صورت مات، شفاف و طرحدار در بازار وجود دارد. بنابراین، میتوانید رنگ و طرح آن را با توجه به سلیقه خود و همچنین سبک و رنگ نمای خارجی ساختمان انتخاب کنید.

همان طور که اشاره شد، تامین ایمنی یکی از مهمترین مزایای استفاده از شیشه سکوریت است. این محصول در برابر دماهای مختلف مقاوم است و در صورت شکسته شدن کمترین آسیب را به فرد وارد میکند. با این حال، معایبی هم دارد که در این بخش به آنها اشاره میکنیم:
- بعد از تولید این محصول نمیتوان روی آن لبهزنی، برش، سوراخکاری و … را انجام داد. چون این کار باعث پودر شدن شیشه میشود. باید قبل از قرار دادن شیشه در کوره برش، شکلدهی و سوراخ کردن آن انجام شود. از طرف دیگر، اندازهگیری محل نصب باید توسط فرد باتجربه انجام شود. چون اگر محاسبات اشتباه باشد، بعد از قرار دادن شیشه در کوره نمیتوان آن را مجددا برش داد.
- به طور کلی، شیشه سکوریت از شیشههای معمولی مقاومتر هستند. اما لبهها و گوشههای آن در مقابل ضربه حساس است. اگر یک قسمت این محصول بشکند یا ترک بخورد، کل شیشه خرد میشود.
- قیمت این محصول در مقایسه با شیشه معمولی بالاتر است. البته با توجه به کیفیت شیشه سکوریت، این ایراد قابل چشمپوشی است. چون این قیمت با توجه به کیفیت بالای آن مقرون به صرفه به نظر میرسد.
دیدگاهتان را بنویسید